Zapri
Type at least 1 character to search
Na vrh strani
6 najpomembnejših razlogov za uporabo WordPressa

6 najpomembnejših razlogov za uporabo WordPressa v letu 2022

 

6 najpomembnejših razlogov za uporabo WordPressa

Se sprašujete zakaj bi za svoje spletno mesto uporabljali ravno WordPress? Zakaj bi sploh prešli na WordPress z druge platforme?

WordPress je veliko več kot le platforma za bloganje. Čeprav je bil WordPress prvotno res zasnovan kot orodje za bloganje, se je sčasoma razvil v zmogljiv graditelj spletnih mest in robusten sistem za upravljanje vsebin (CMS). Glavni razlog, zakaj je WordPress postal tako priljubljen, pa je njegova enostavnost za uporabo in prilagodljivost za izdelavo različnih vrst spletnih mest.

Glede na nedavno raziskavo, WordPress poganja kar 43% vseh spletnih mest na internetu. Uporabljajo ga tudi številne vrhunske blagovne znamke za pogon svojih spletnih mest: Time Magazine,  Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times in drugi.

1. WordPress je povsem brezplačen

WordPress je brezplačna programska oprema. To pomeni, da ga lahko brezplačno prenesete, namestite, uporabljate in spremenite tako, da ustreza vašim potrebam. Z njim lahko ustvarite katero koli spletno stran. Čeprav je programska oprema WordPress sama po sebi brezplačna, za njeno namestitev potrebujete ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta na internetu. To je tisto, kar vaši uporabniki vnesejo v naslovno vrstico brskalnika za dostop do vašega spletnega mesta (na primer wpbeginner.com).

Spletno gostovanje je kot hiša vašega spletnega mesta, kjer so shranjene vse datoteke vašega spletnega mesta.

2. WordPress je enostaven za uporabo

6 najpomembnejših razlogov za uporabo WordPressa

Čeprav je WordPress najbolj prilagodljiva in zmogljiva platforma, je precej enostaven za uporabo. Na voljo je s preprosto nadzorno ploščo z različnimi možnostmi menija, ki so navedene v stranski vrstici. Z lahkoto lahko ustvarite objave in strani, prilagodite zasnovo svojega spletnega mesta, dodate navigacijske menije in še več.

WordPress redno izdaja osnovne posodobitve WordPressa, ki jih lahko namestite s klikom na gumb. Enako velja za vtičnike in teme WordPress, ki izdajajo lastne posodobitve.

Končno je tu varnost. Z nekaterimi osnovnimi najboljšimi varnostnimi praksami lahko naredite svoje spletno mesto še bolj varno.

3. WordPress je popolnoma prilagodljiv

WordPress je popolna rešitev, saj lahko izbirate med tisočimi različnimi predlogami (temami) spletnih mest. Obstaja popolna tema WordPress za skoraj vsako spletno mesto (naj gre za blog, poslovno stran ali spletno trgovino). Teme WordPressa se lahko popolnoma prilagodi vašim željam in potrebam.

Svojemu spletnemu mestu WordPress lahko dodate tudi funkcionalnost po meri z uporabo vtičnikov. Vtičniki WordPress so kot aplikacije za vaše spletno mesto, ki jih lahko uporabite za dodajanje naprednih funkcij, kot so analitika, kontaktni obrazci, koledarji in drugo. Tako kot teme, je za uporabo na voljo na tisoče vrhunskih vtičnikov. Poleg dodajanja dodatne funkcionalnosti vam lahko nekateri vtičniki WordPress omogočajo preoblikovanje vaše spletne strani v popolnoma novo platformo.

Obstaja nekaj bistvenih vtičnikov WordPress, ki jih priporočamo za vsako spletno mesto: vtičnik za kontaktni obrazec, da se lahko vaši obiskovalci obrnejo na vas; vtičnik za analizo, da lahko vidite, koliko obiskovalcev prejmete; vtičnik za optimizacijo iskalnikov, da lahko pridobite več prometa od Googla.

4. WordPress je prijazen do SEO

WordPress je napisan z uporabo visokokakovostne kode s semantičnimi oznakami. To pomeni, da Google in drugi iskalniki obožujejo WordPress. Zato se WordPress spletna mesta v iskalnikih ponavadi uvrščajo višje od drugih.

5. WordPress je varen

WordPress je razvit z mislijo na varnost in je zelo varna platforma za vodenje spletnega mesta. Še vedno pa se da narediti veliko, da bo vaše spletno mesto še bolj varno pred hekerji, zlonamerno programsko opremo in drugimi nevarnostmi.

6. WordPress bo še dolgo obstajal

Veliko bolj verjetno je, da bo odprtokodna programska oprema obstajala zelo dolgo, ker je ne vzdržuje samo ena oseba ali podjetje. Tudi če WordPress izgine, lahko vsak preprosto razcepi njegovo kodo in jo zažene z drugim imenom v nekaj minutah. Eno manj znanih dejstev o WordPressu je, da nima izvršnega direktorja. Ime WordPress je zaščiteno s fundacijo WordPress, ki je neprofitna organizacija in zagotavlja, da WordPress še naprej raste. Za WordPressom stoji močna skupnost tisočev uporabnikov, razvijalcev in malih podjetij.

WordPress uporabljajo milijoni uporabnikov po vsem svetu. Na voljo je v več kot 53 jezikih in podpira tudi na tisoče večjezičnih spletnih mest.

Kaj lahko naredite z WordPressom

  • Ustvarite blog
  • Naredite poslovno spletno stran
  • Ustvarite spletno trgovino
  • Zgradite spletno mesto za članstvo
  • Prodajate spletne tečaje in webinarje
Vir: https://www.wpbeginner.com/why-you-should-use-wordpress/