Varnost na spletu postaja vedno bolj pomembna. S 1. julijem je nova različica brskalnika Google Chrome 68 pričela označevati vsa spletna mesta HTTP z oznako “Not secure” oz. “Ni varno”. Zato je skrajni čas, da poskrbite za SSL certifikat na vašem spletnem mestu.

amaroo ssl certifikat

Kaj je SSL certifikat?

SSL (“Secure Sockets Layer”) ali digitalno potrdilo je kriptografski protokol, ki ustvari varno povezavo med spletnim mestom in brskalnikom obiskovalca, saj poskrbi za šifriranje podatkov ter omogoča varno komunikacijo na spletu. SSL šifriranje preprečuje hekerjem krajo zasebnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic, imena in naslovi. SSL certifikat je obvezen, če imate spletno trgovino preko katere prodajate izdelke ali storitve in sprejemate plačila s kreditnimi karticami. Vsem ostalim spletnim mestom pa SSL certifikat zagotavlja boljšo verodostojnost.

Zakaj potrebujem SSL certifikat?

Z SSL certifikatom je vaše spletno mesto varnejše za obiskovalce, poleg tega pa je SSL certifikat tudi eden izmed dejavnikov, ki jih Google upošteva pri razvrščanju rezultatov iskanja. Tako je lahko vaše spletno mesto prikazano višje.

  • SSL certifikat ščiti občutljive podatke (informacije o kreditnih karticah, uporabniška imena, gesla itd.),
  • varuje podatke med strežniki,
  • poveča vašo Google pozicijo (optimizacija)
  • poveča zaupanje strank.

Kako vem ali ima moje spletno mesto SSL certifikat?

Vsa spletna mesta z SSL certifikatom imajo naslov, ki se začne s HTTPS (“Hyper-Text Transfer Protocol Secure”). Preverite svoje spletno mesto in v kolikor potrebujete SSL certifikat, vam ga lahko hitro uredimo.

Povpraševanje